Jste zde

Zápis Dobrobazaru 2014

Dobrobazar 2014 pro Cestu domů a Hospic knížete Václava

 

Devátý ročník Dobrobazaru přivítal v neděli 15. června mezi 9.30 a 16. hod. kolem tří stovek návštěvníků. Na farní zahradu v Čestlicích přišli podpořit domácí péči v rodinách s terminálně nemocnými.

Příjemné letní počasí akci přálo: návštěvníci měli zájem o nákupy, hudební vystoupení v zadní části zahrady a dětský koutek v přilehlém sadu. Nejmenším letos nabídl opět originální soutěžení a milé odměny. Z muzikantů dobročinný bazar zpestřili Sax & Rhythm, Pepek a Námořník a kapela U Čtyř přátel. Na dobrou věc účastníci přispěli i díky tombole a dražbě. Organizátoři se letos rozhodli otevřít dva stánky s občerstvením, pomohlo to k plynulejšímu pohybu návštěvníků akce po zahradě.

Součástí Dobrobazaru se už tradičně stala výstava dokreslující působení hospicového občanského sdružení Cesta domů (funguje především na území Prahy). To bylo jedním z příjemců výtěžku. Shromážděné peníze jsou tentokrát určeny na tzv. respitní služby. Jsou nezbytné, aby pečující blízcí měli šanci dočerpávat síly.

Návštěvníci mohli přispět také na nákup elektrického polohovacího lůžka (v ceně asi 30 tisíc korun) do půjčovny pomůcek Hospice knížete Václava. Ten sídlí v Kladně. Kompenzační pomůcky si odtud mohou zapůjčit klienti i z dalších částí Středočeského kraje, mj. z Prahy-východ. O činnosti hospice promluvil přímo na Dobrobazaru jeho ředitel Lubomír Kníže. Díky štědrosti účastníků bazaru a dalších dárců se podařila shromáždit částka 82 303 Kč.

Přímými finančními dary nebo hodnotnými výhrami a odměnami Dobrobazar také podpořili (řazeno abecedně): Agentura 42, čestlická mecenáška, která si nepřeje být jmenována, Jiří Obdržálek, JK Machinery, Maro servis, Muzeum Říčany, OÚ Čestlice, Radio Proglas, Rebo, VÚKOZ Průhonice, Zahradnictví Ireny a Jaromíra Suchých v Praze-Uhříněvsi.

Organizátoři děkují všem dárcům a příznivcům, stejně tak dobrovolníkům, kteří se do příprav letošního dobročinného bazaru zapojili.

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer